+- Kimler Online
6 Guests, 0 Users
+- Son mesajlar
alttakine şarkı armağan et by _UMUTPERİSİ_
Haziran 20, 2010, 11:30:34 ÖÖ

İstanbul İmza Günü - Tepe Natilius - megaVisyon (23.05.2010) by DєMєT
Haziran 05, 2010, 11:32:20 ÖS

İclal Aydın Düşmanlığı Var by _UMUTPERİSİ_
Mayıs 31, 2010, 05:10:40 ÖS

Kağıt Kesikleri by ixlam™
Mayıs 31, 2010, 02:39:24 ÖS

İclal hnm ı görebilmek için neleri göze alırdınız.... !!! by sahin.216
Mayıs 30, 2010, 07:18:25 ÖS

Bir Kaç İclal Aydın Resimleri by _UMUTPERİSİ_
Mayıs 11, 2010, 06:25:14 ÖS

KaRıŞıK 7! by _UMUTPERİSİ_
Mayıs 10, 2010, 08:02:47 ÖS

Şarkıcının İsmini Yazın Alttaki Ondan Bir Şarkı Yazsın by _UMUTPERİSİ_
Mayıs 06, 2010, 11:04:54 ÖS

yeni yeni resimler 3:) by _UMUTPERİSİ_
Mayıs 05, 2010, 08:58:59 ÖS

Iclal aydin by _UMUTPERİSİ_
Mayıs 05, 2010, 08:32:26 ÖS

Gönderen Konu: Bana “bayan” diyebilirsiniz  (Okunma sayısı 41 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DєMєT

• !!!...::: SiYaH iNCiM :::...!!!
  • Site Yöneticisi
  • İclal Aydın Sevdalısı
  • ~~19 / 04 / 2009 ~~ İZMİR
    • ~ GaMZeLiM ~
Bana “bayan” diyebilirsiniz
« : Mart 10, 2010, 11:44:33 ÖÖ »
Bir dişikişiye “bayan” denmesini neden bu kadar önemsiyorsunuz bilmiyorum.Anlamıyorum hakikaten. Bir kelimeye neden takılıyorsunuz bu kadar? Hertürlü ayrımcılığı, pis şakayı yapan bir adam bize “kadın” dese ne olur“bayan” dese ne olur Allah aşkına?

Kelimelerden örülü bu tel imajları bürünsek ne değişiyor?

Türkiye’de her durumu çözdük bitirdik “kelimeler” hassasiyetine mi kaldık?

Fikrîterörüyle her iş kolunda kadına eziyet eden, kadını aşağılayan adamlarkonuşurken kadın değil de bayan dese ne yazar? Kullandığı kelime onu“adam” mı yapar?

Ailemin birkısmı Elazığ Karakoçan’da. Dün yaşanan 6.0 şiddetindeki depreminmerkezindeler. Sabahın erken saatlerinde aile bireylerine ulaşmatelaşı, depremin büyüklüğünü anlama çabası içindeyken üvey annemizdenhaber alamadık bir süre. Sonunda herkesin bir arada olduğunu, iyiolduklarını öğrendik.

Ben bu satırları yazarken ardı ardınagelen büyüklü küçüklü artçılar yaşıyorlar. Hava yağmurlu. Sabahki soğukkırıldı biraz. İstanbul’a ya da Ankara’ya getirmek istiyoruz amababamız “Bizi takip edecek olanı kandırmaya mı çalışıyorsunuz, takdir-iilahi neyse o olur, evim sağlam” diye direniyor.

100 küsuryaşındaki dedem kendi evinin en sağlam ev olduğunu söylüyor ve bütünçocuklarını oraya toplamak istiyor... Kabul ediyoruz... Aklım onlardayazımı yazmaya çalışıyorum..

Telefonumagelen endişe, merak, geçmiş olsun mesajları ve elektronik postalarınarasında Dünya Kadınlar Günü kutlamaları da var. Ve çoğunda “bayan”kelimesine karşı başlatılan agresif kampanya içeriği söz konusu...

“Bize bayan demeyin!!!!”

Birden sinirlendiğimi itiraf edeyim.

Üveyannemi düştüğü yerden kaldıran kişi “bacım tut elimi” dese nedeğişirdi, “bayan iyi misiniz” dese ne değişirdi? Kız kardeşimi okuldançıkaran ve babama teslim eden komşu amca, yengemi gördüğünde “bayan çokkorkmuş, su içirin” dese ne olurdu “ablayı sakinleştirmek gerek” desene olurdu?

Kelimeler davranışları belirlemez ki...

Planladığım yazıları yazamıyorum birkaç gündür.

Bazenböyle geçici karmaşalar olur. Ve o karmaşalar içinde temel düzenioturtmaya çalışırken küçük şımarıklıklar bana olduğundan büyükgörünür...

Mesela bu “bize bayan demeyin” büyük geliyor şu anda... Bana “bayan” diyebilirsiniz kardeşim.

Tanıdığımtüm okumuş yazmışlardan daha mert, daha sevecen, daha delikanlı, dahacesur ve sevgide daha cömertseniz siz bana “bayan” diyebilirsiniz...

Nice “kelimede efendi”, “davranışta ilk insan” tanıdım...

Kadına kadın deseler ne yazar, kadına kadın gibi davranamadıktan sonra...

Bir www.iclalaydinfan.com projesi.