www.iclalaydinfan.com

Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Gelişmiş Arama  

Haberler:

Gönderen Konu: Şarabın üstatları İstanbul’da...  (Okunma sayısı 59 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DєMєT

• !!!...::: SiYaH iNCiM :::...!!!
  • Site Yöneticisi
  • İclal Aydın Sevdalısı
  • ~~19 / 04 / 2009 ~~ İZMİR
    • ~ GaMZeLiM ~
Şarabın üstatları İstanbul’da...
« : Şubat 28, 2010, 01:31:15 ÖS »
Bunca zaman içinde öğrendim ki okurlarımın birçoğu birçok farklı bakış açılarına, farklı beklentilere, farklı ilgi alanlarına sahip. Birazdan okuyacağınız yazının içeriği, çok geniş olmasa da Türkiye’de giderek büyüyen bir grubun ilgisini çekecek. Gündemin çok karışık olduğu böyle zamanlarda bazen çok uç kaçamaklar yapmakta fayda olduğunu düşünüyorum. O nedenle bugün genelden biraz uzaklaşacağım.

Bu yaz dünyanın en ünlü şarap yazarlarından Jancis Robinson’u (anımsayacaksınız, eşiyle ve kendisiyle ilgi çeken bir röportaj yapmıştım,)Türkiye’ye konuk olarak getiren ve Türk şaraplarının değerlendirilmesini sağlayan Veritas, bu yıl da 5-7 Mart tarihleri arasında Masters of Wine Weekend İstanbul etkinliği çerçevesinde 9 ünlü şarap üstadını ülkemizde ağırlayacak.

Sevgili hocam ve kıymetli dostum Veritas Yönetim Kurulu Başkanı ve Vinolog Doç. Dr. Yunus Emre Kocabaşoğlu’nun ev sahipliğini yapacağı etkinlikte, Türk şarapları ilk kez bu büyüklükte bir uluslararası ekip tarafından kör tadımla değerlendirilecek. Tadımlar 6 Mart Cumartesi ve (beyaz ve roze şaraplar, yabancı üzümlerden yapılan kırmızılar) 7 Mart Pazar günü (yerli üzümlerden yapılan kırmızılar ve kırmızı kupajlar) 14.30-19.00’da gerçekleştirilecek.

Tadım etkinlikleri dışında, cumartesi ve pazar günü sabah saatlerinde dünyaca ünlü Master of Wine’lar tarafından küçük gruplara şarap üzerine seminer verilecek. Ülkemizde ilk kez bu düzeyde uzmanlar tarafından  verilecek seminerler sırasında şarapseverler, dünyanın en kıymetli ve nadir şaraplarından bir kısmını tatma şansına sahip olacak. Ardından öğle yemeğine katılacak olanlarsa, şarabın büyük üstatlarıyla tanışma ve sohbet etme fırsatı da yakalamış olacak.

Dünyaca ünlü Master of Wine’lar Bordeaux’nun yaşayan en önemli uzmanı kabul edilen Kont John Umberto Salvi; CNBC ve Sky Business kanallarına şarap programları yapan Daily Telegraph yazarı John Downes; BBC’de program yapan, Economist dergisinin ve Observer gazetesinin şarap yazarı Tim Atkin; dünyaca ünlü aşçı Keith Floyd ile birlikte, BBC’de yeme-içme programlarına imza atan Jonathan Pedley; Decanter, Wall Street Journal ve World of Fine Wine gibi yayınlarda yazan Beverley Blanning; Los Angeles Times şarap yazarı Joel Butler; Jancis Robinson ile birlikte çalışan ve Decanter’de yazan Julia Harding; Opus Vino yazarı Sarah Abbott ile Hollanda’nın MW unvanlı tek şarap uzmanı olan Frank Smulders’den oluşuyor.

(Bilgi ve Katılım için: bilgi@vindrome.com Esra Özkazanç: 0545 89 88 502)

Her gün herhangi bir duruma belki gereğinden fazla odaklanabiliyor ve başka şeyleri gözden kaçırabiliyoruz. Kaçırdıklarımızı (olanaklarımız ölçüsünde elbette) yakalamaya çalıştığımız kısa yolculukta bazen hiç denemediklerimize de bir şans vermek gerekmez mi?

Şairin dediği gibi:

(...)

Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak,

Kendini yalnız hissettiğin kadar yalnızsın,

Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü

Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin...

İşte budur hayat! (...)

Bu sayfa 0.112 saniyede 22 sorgu ile oluşturulmuştur